03 srpna 2007

"Segedin po Vlčicku" - super záležitost!!!

clipped from www.mimibazar.cz
"Segedin po Vlčicku" - super záležitost!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY


1/2kg vepřového plecka, 10-15dkg anglické slaniny, 25dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší), 1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí (já dávám celou 720ml, ale můžete dát jen půlku), 1 zakysaná smetana, 2 lžičky pálivé papriky a 2 lžičky sladké papriky, kůra z půlky citrónu (vcelku), olej, sůl, pepř, cukr - dle chuti



POSTUP PŘÍPRAVY

- slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku a přidáme citrónovou kůru, maso pokrájené na kostičky a smažíme 10-15 minut na el. sporáku na č. 5
- potom přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka, asi 2 minutky osmahneme, přidáme sůl a pepř a dusíme 15 minut na el. sporáku na č. 4
- poté přidáme zelí, vodu dle potřeby (asi 1,5 - 2l) a dusíme půl hodiny na el. sporáku na č. 3
- potom vytáhneme citr. kůru, přidáme papriky (sladkou i pálivou), zakyslou smetanu a zahustíme jíškama Knorr
- nakonec dochutíme cukrem, solí, citrónem (je-li třeba) a maggim
 blog it

Žádné komentáře: