03 srpna 2007

Szekély - szegedin

clipped from www.labuznik.com
Székely Gulyás, prostě další segedín

kategorie: guláše


recept je určen pro 6 osob(y)
doba přípravy je cca 1 1/2 hodiny

Ingredience:


Recept pochází z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, "The Cooking of Vienna's Empire".


1/2 kg kyselého či kysaného zelí
2 PL sádla
1 hrnek usekané cibule,
1 stroužek česneku, utřený či usekaný,
2 PL sladké papriky,
3 hrnky kuřecího nebo jiného vývaru. Nemáte-li dejte vodu,
1 kg vepřového ramínka, na kostky gulášové velikosti nakrájeného,
1 1/2 KL kmínu,
1/4 hrnku rajského protlaku,
sůl, pepř,
1/2 hrnku zakysané smetany,
1/2 hrnku šlehačky, samozřejmě neušlehané,
2 PL mouky,

 blog it

Žádné komentáře: