Segedín podle Ivana Vodochodského 400 g vepřového plecka i bučku 300 g kyselého zelí neproplachovat 150 g slaniny 2 lžíce sádla 2 cibule 2 lžíce mouky smetana, sladká paprika 3 bobkové listy nové koření, pepř a sůl
zeleninový vývar
Maso na kostky dáme do pekáče, posolíme, nasypeme nakrájenou cibuli, popepříme, posypeme paprikou a spolu všechno promícháme aby se maso obalilo paprikou. Přidáme kysané zelí i se šťávou a opět promícháme s masovou směsí. Přidáme bobkový list a vývar. Přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 200 st.C, necháme zapéct asi 15-20 minut, Pak snížíme teplotu na 150 st,C a za občasného promíchání pečeme 2 hodiny. Potom připravíme smetanu - přidáme trochu vypečené šťávy nebo vývaru a zamícháme a vlijeme na upečené maso, promícháme a necháme chvíli provařit. Podáváme s knedlíkem - knedlík ohřejeme vMW troubě tak, že kolečka knedlíku dáme do mikrotenového sáčku, pokropíme vodou a ohřejeme asi 30 sekund. A pak jíme, jíme...
|
Žádné komentáře:
Okomentovat