03 srpna 2007

Segedín podle Ivana Vodochodského

clipped from www.labuznik.com

Segedín podle Ivana Vodochodského
400 g vepřového plecka i bučku
300 g kyselého zelí neproplachovat
150 g slaniny
2 lžíce sádla
2 cibule
2 lžíce mouky
smetana, sladká paprika
3 bobkové listy
nové koření, pepř a sůl

zeleninový vývar


Maso na kostky dáme do pekáče, posolíme, nasypeme nakrájenou cibuli, popepříme, posypeme paprikou a spolu všechno promícháme aby se maso obalilo paprikou. Přidáme kysané zelí i se šťávou a opět promícháme s masovou směsí. Přidáme bobkový list a vývar. Přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 200 st.C, necháme zapéct asi 15-20 minut, Pak snížíme teplotu na 150 st,C a za občasného promíchání pečeme 2 hodiny.
Potom připravíme smetanu - přidáme trochu vypečené šťávy nebo vývaru a zamícháme a vlijeme na upečené maso, promícháme a necháme chvíli provařit.
Podáváme s knedlíkem - knedlík ohřejeme vMW troubě tak, že kolečka knedlíku dáme do mikrotenového sáčku, pokropíme vodou a ohřejeme asi 30 sekund. A pak jíme, jíme...
 blog it

Žádné komentáře: