24 dubna 2007

Škvarkové placky

Pizza a slané koláče

Selské škvarkové placky

Potřebujeme:

1/2 kg hladké mouky, 1 lžíce hrubé mouky, 1/2l mléka, ½ lžičky práškového
cukru, sůl, 350g škvarků, 20g droždí, 1 vejce, mák, tuk na plech.



Postup:
Připravíme si kvásek z několika lžic vlahého mléka, ½ lžičky cukru, 1 lžíce
hrubé mouky a rozdrobeného droždí. Dáme na teplé místo a necháme vzejít. Mezitím
dáme do misky prosetou hladkou mouku, umleté škvarky, 1 vejce, sůl, a 1/4l
mléka. Přidáme vzešlý kvásek, vpracujeme tužší těsto, přikryjeme utěrkou a
necháme vykynout.
Potom vyklopíme těsto na moukou vysypaný vál, nakrájíme z něj stejné kousky a
vypracujeme do tvaru placek asi ½ cm silných a o průměru 6cm. Plech dobře
vymastíme tukem a placky na něj položíme. Potřeme j po povrchu mlékem, vidličkou
je propíchneme a posypeme mákem a solí. Placky na plechu necháme ještě asi 20
minut kynout a potom je pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

 powered by clipmarksblog it

Žádné komentáře: