 | 1. | Nejprve povaříme cibuli, petržel a celer s pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Později do vývaru vložíme rybí filé z okounů a dále vaříme 45 minut. | | 2. | Mezitím si připravíme rybí knedlíčky. Pečivo namočené v mléce důkladně vymačkáme, rozmícháme s máslem, vejcem a umletým filém. Osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Jestliže je hmota příliš řídká, zahustíme jí strouhankou, je-li příliš hustá zředíme jí rozpuštěným máslem. Z hmoty vypracujeme podlouhlé knedlíčky. | | 3. | Polévku přecedíme, vývar znovu uvedeme do varu, vhodíme rybí knedlíčky a 5 min. povaříme. | | 4. | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, přidáme jí do rybí polévky a 10-15 min. povaříme. | | 5. | Ochutíme kyselou smetanou, osolíme a opatrně přelijeme rozšlehané žloutky. Přidáme na drobno rozsekanou petrželovou a celerovou nať |
|
1 komentář:
What an intensely intellectual looking blog you've got here! Sorry I do not grasp your language at all ... if you speak English then you must come see my blog at gledwood2.blogspot.com. You will be most entertained to poke through my online secret diary. Promise not to laugh aloud at my innermost sad confessions ... well I'm sure everyone else that reads them laughs their head off!!
See you there maybe!
All the very best to you
from
Gledwood
Okomentovat