25 dubna 2007

Rybí polévka s knedlíčky

clipped from www.royalmenu.cz
Postup: Očištěnou kapří hlavu bez žaber a další kousky dobře propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř a vaříme asi 20 minut. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku. Rybí vývar procedíme, přidáme rozředěnou jíšku a vaříme dalších 10 minut. Před koncem varu vložíme do polévky rybí knedlíčky, které povaříme asi 5 minut. Hotovou polévku zjemníme smetanou a rozšlehaným žloutkem, již nevaříme, pouze zamícháme. Přidáme uvařenou nakrájenou zeleninu. Ochutíme drobně nakrájenou petrželkou. Příprava knedlíčků: Uvařené rybí maso zbavené kostiček a vnitřnosti drobně rozsekáme nebo umeleme, přidáme vejce, bílek, sůl, pepř, muškátový květ a vše dobře promícháme. Potom přisypeme mouku a vypracujeme vláčné těsto, z kterého vykrajujeme knedlíčky a zaváříme.
 powered by clipmarksblog it

Žádné komentáře: