24 dubna 2007

Maďarské škvarkové placky

clipped from dadala.hyperlinx.cz
Maďarské škvarkové placičky - Töpörtyus pogácsa
(
Maďarská kuchyně, zařazeno v lednu 2004)
Suroviny:
  • 250 g čerstvých škvarků
  • 500 g mouky
  • 20 g kvasnic
  • 100 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 200 ml kyselé smetany
  • 1 vrchovatá lžička bílého pepře
  • sůl

    Postup přípravy:
    Rozpustíme kvasnice ve vlažném mléce. Vymícháme těsto z mouky, škvarků, žloutků, kyselé smetany a mléka s kvasnicemi rozpuštěnými v mléce, pepřem a ochutíme solí. Jestliže je těsto příliš tuhé přidáme trošku mléka. Zakryjeme a ponecháme na teplém místě vzejít - asi tak 1 hodinu. Když je těsto nakynuté, rozválíme je na pomoučené desce na plát asi 2 cm silný, na kterém vyznačíme nožem mřížku a formičkou nebo kolečkem na těsto vyřízneme placičku asi v průměru asi 3-4 cm. Placičky poklademe na plech a necháme ještě asi 30 minut nakynout. Pak je potřeme na povrchu rozšlehaným žloutkem a pečeme při 200°C, po dobu asi 40 minut až jsou zlatohnědé. Výtečně chutnají s bílým vínem.
    nahoru
  •  powered by clipmarksblog it

    Žádné komentáře: