Rybí polévka se sušenými houbami
1 rybí hlava, 6 kuliček černého pepře, jikry, mlíčí, hrst sušených hub, mrkev, celer, petržel, cibule, 100 g másla, 2 polévkové lžíce hladké mouky, sůl, muškátový květ
Opranou rybí hlavu očištěnou od očí a žaber uvaříme s celým pepřem. V druhém hrnci uvaříme jikry, mlíčí a hrst sušených hub. Ve třetím hrnci uvaříme kořenovou zeleninu a cibuli. Všechny vývary přecedíme do společného hrnce, přidáme obrané maso z hlavy,
jikry, mlíčí a vmícháme máslovou jíšku. Přidáme masový bujon, podle chuti muškátový květ, sůl a vaříme 10 minut. Polévku můžeme vylepšit na kostičky nakrájenou mrkví.
Žádné komentáře:
Okomentovat