25 dubna 2007

Drůbeží krém

clipped from www.vira.cz
Drůbeží krém

1500 ml vody, křídla, krk a drůbky z jedné husy (kachny, kuřete), 100 g drůbežího masa, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 100 g másla, 100 g hladké mouky, masox, muškátový květ Knedlíčky: 200 g strouhanky, 100 g másla, špetka pepře, soli, muškátového květu, 1 vejce, 2 polévkové lžíce vývaru, 1 stroužek prolisovaného česneku

Do studené vody vložíme maso, očištěnou nenakrájenou mrkev, celer a petržel, rozpůlenou cibuli a masox. Rychle přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Vývar scedíme a zahustíme ho jíškou, kterou připravíme z mouky a másla. Přísady na knedlíčky smícháme. Z hmoty připravíme stejně velké kuličky. Do přecezeného vývaru dáme zavařit knedlíčky, nakrájené maso a mrkev. Ochutíme muškátovým květem. Podle chuti dosolíme.
 powered by clipmarksblog it

Žádné komentáře: