25 dubna 2007

Vánoční kapří polévka s knedlíčky

clipped from www.ceske-vanoce.cz
Suroviny:
Rybí hlava a kůže, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 20 g másla nebo rostlinného tuku, 20 g hladké mouky,KNEDLÍČKY: 300 g rybího masa vařeného, 1 - 2 vejce, 20 g rostlinného tuku, 1 žemle, 2 - 3 lžíce mléka, strouhanka podle potřeby, muškátový květ, sůl

Postup:
Kořenovou zeleninu nadrobno rozkrájíme, rybí hlavu zbavenou očí a žaber omyjeme a spolu s částí kořenové zeleniny uvaříme v osolené vodě do měkka. Mlíčí a jikry uvaříme v hrnku zvlášť. Zbytek rozkrájené zeleniny vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem a krátce osmahneme. Přisypeme mouku a za stálého míchání opražíme. Zalijeme přecezeným vývarem z ryby, dobře promícháme, přidáme uvařené jikry a mlíčí, osolíme a zavaříme knedlíčky.

Knedlíčky:
Uvařené vykostěné rybí maso smícháme s máčenou žemlí, žloutky, rostlinným tukem a trochou strouhanky. Osolíme, okořeníme muškátovým květem a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Ze směsi vytvoříme malé knedlíčky a zavaříme je do polévky.
 powered by clipmarksblog it

Žádné komentáře: