05 dubna 2007

Mazanec - postup


Postup:
Mouku prosejte na vál, přidejte sůl a koření a zadělejte kváskem z vykynutého droždí v oslazeném teplém mléce. Pak vmíchejte 3 žloutky, rozehřáté máslo, dobře vypracujte těsto, posypejte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Asi po hodině vyklopte na vál, přidejte 50 g nasekaných mandlí, hrst opláchnutých rozinek a citronovou kůru, těsto znovu propracujte a dejte ještě na půl hodiny kynout. Pak z těsta vytvarujte bochánek, posypejte ho zbylými mandlemi a nechte opět kynout. Po půl hodině ho potřete zbylým žloutkem a dejte péct do předehřáté trouby. Zpočátku pečte prudce, po chvilce teplotu snižte a dopékejte mírněji. Pečte asi 45 minut. Dozlatova upečený mazanec pocukrujte a nechte vychladnout.
 powered by clipmarksblog it

Žádné komentáře: